Förskolan i media om appen Prion – 24helsingborg.se

Förskolan på Tågaborg satsar på ny mobilapp

Förskolan är en av de första i Sverige som har infört det nya digitala arbetssättet.

Oskar Olsson

KL.20:56, 6 FEBRUARI, 2018

DELA PÅ FACEBOOK

DELA PÅ TWITTER

0

REAKTIONER

 

ad921d60486366258809553a3db49a4a-1-1024x683

 

Foto: Josefin Pettersson.

Möllevångens Montessoriförskola på Tågaborg i Helsingborg är en av de första förskolorna i Sverige som har infört ett nytt digitalt arbetssätt genom en ny app.

Appen som går under namnet Prion, provades av förskolan under höstan 2017. En satsning som nu summeras som lyckad.

Den nya arbetsmetoden ska ge bättre inblick för föräldrarna samtidigt som förskolan sparar tid på administration berättar Jeanette Roberts, delägare och verksamhetschef på Möllevångens Montessoriförskola.

– Föräldrarna är jättenöjda med att få följa direkt i mobilen vad just deras barn hittar på. Med bilder och filmer kan vi ge en helt annan insyn i vår verksamhet och vårt pedagogiska uppdrag, säger Jeanette Roberts, delägare och verksamhetschef på Möllevångens Montessoriförskola.

– Vi funderade länge på hur vi skulle kunna skicka bilder på barnen på ett integritetsäkert sätt. Dela via Facebook och Instagram var inget alternativ för oss då vi varken kunde behålla bildrättigheterna eller säkerställa att endast rätt förälder fick se inläggen om deras barn, förklarar Jeanette Roberts.

Via appen kan föräldrarna ta del av vad barnen gör på förskolan och får information om olika aktiviteter. Utöver en förbättrad överblick för föräldrarna, bidrar också appen till förenklat dokumentationsarbete, berättar Fredrika Bernadotte, vd på Prion AB.

–  Tidigare samlade förskolan dokumentation endast i fysiska pärmar men nu kan man dokumentera barnens framsteg digitalt. Detta gör att lärarna sparar tid samtidigt som föräldrarna kan del av information direkt samma dag om något hänt via appen, säger hon.

– Möllevången var snabba på bollen och det är alltid häftigt att se hur mycket glädje och nytta som appen ger till alla på förskolan, säger Fredrika Bernadotte.