Köket

Barnet skall i en lugn atmosfär av hemmiljö inta sina måltider där respekt för varandra, bra bordsskick och vardagliga samtal ingår i den sociala träningen. Vi arbetar mycket med att skapa nyfikenhet för maten hos barnen; vår kock kommer ofta och introducerar maten för barnen, exempelvis berättar kocken om olika grönsaker och frukter så de får smaka och lukta. Eftersom vårt kök finns i lokalerna får barnen uppleva doft från den tillagade maten och kan även se köket där maten tillagas.

 

Vi har ett stort produktionskök på förskolan där all vår mat tillagas. Under dagen serveras barnen frukost, lunch, mellanmål samt frukt vid olika tillfällen. Kosten är allsidigt sammansatt och håller god kvalitet, både vad det gäller näringsriktighet såväl som smak och variation. Vegetarisk kost samt specialkoster erbjudes till dem som behöver. Vi använder enbart bra råvaror från välrenommerade leverantörer. Barnen skall få möjlighet att lära känna de flesta maträtter och vår allsidiga husmanskost erbjuder dem detta. All mat tillagas av vår kock Ulrika Bramstad.

 

Ulrika_kock_webb

Ulrika Bramstad

Ulrika är utbildad kock med inriktning på specialkost och började arbeta på Möllevångens Montessoriförskola 2015.
Ulrika har 20 års erfarenhet inom kockyrket.
Varför jag valt yrket:
Matlagning har alltid intresserat mig och jag tycker det är kul att göra måltiden till en trevlig stund där man njuter med både ögonen och munnen.
Jag har arbetat som kock till alla åldersgrupper men tycker att små barn är så tacksamma och öppna för nya smaker.
Tre ord för att beskriva mig själv:
Glad, ansvarsfull och kreativ
Min passion eller mina intressen:
Jag tycker om att umgås med familj och vänner, älskar katter och att resa.

 
Smiley hösten 2014

Vi har vid kontroll i september 2014 blivit tilldelade kvalitetssymbolen Smiley av Helsingborgs miljöförvaltning. Vi har mycket goda rutiner för vår livsmedelshantering och har som resultat en hög livsmedelssäkerhet.

livsmedelskontroll

 

Vi har veckomenyer som löper över fem veckor. En av veckorna är barnen med och planerar, lagar och presenterar.